woensdag 16 september 2015

5 Kleurpotlood technieken! Leer de basis

Stippling 
Bij stippeling zet je kleine puntjes op het papier. Het maakt in principe niet uit hoe ver deze puntjes van elkaar af staan. Met deze techniek kun je een interessante textuur creëren op papier. 

Hatching
Met matching teken je een serie lijnen die parallel aan elkaar zijn. De lijnen gaan dus in dezelfde richting. De lijnen kunnen net zoals bij stippeling ver van elkaar afstaan of juist dicht bij elkaar. De lijn zet je in een keer, na elke lijn haal je het potlood van het papier af en trek je weer een nieuwe lijn. 

Cross-hatching
Cross-hatching doe je hetzelfde als bij de hatching techniek echter trek je nu een nieuwe set lijnen over de andere lijnen heen. Met deze techniek kun je een prachtige schaduw creëren op papier. 

Stroken
Deze techniek is wellicht de bekendste techniek bekend bij kunstenaars. Dit is waarschijnlijk ook hoe je kleurpotloden gebruikte als kind. Je trekt simpelweg lijnen heen en weer zonder daarbij het potlood op te tillen. 

Scrumbling 
Scrumbling is hetzelfde als stroken echter nu gebruik je in plaats van rechte lijnen ronde circkels. Deze techniek is wat vrijer. Met de laatste twee technieken kun je eenvoudig een gedeelte vullen met kleur. 

TIP! Begin je net met tekenen? Ga dan eerst voor een goedkopere set kleurpotloden voordat je begint aan een duurdere set. En voordat je ze gaat aanschaffen vergelijk eerst de verschillende kleurpotloden sets. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten